proljeće u februaru

Ulice Konjica pune domaćih turista

Konjic posljednjih godina svakim danom privlači sve više gostiju, što je i cilj Gradske uprave, koja kontinuiranim aktivnostima na obogaćivanju turističkih sadržaja, šalje zainteresiranim gostima jasnu poruku kroz slogan" Welcome to Konjic".

Sunčan dan i neočekivano visoke temperature zraka za ovo doba godine, uz ugodan ambijent i tradicionalnu konjičku gostoljubivost, razlozi su što su za vikend mnoge Sarajlije, naročito s mališanima, odlučile provesti vrijeme uz obale Neretve, "okupirajući" šetnice, konjičke ulice i ugostiteljske objekte, izvijestili su iz Gradske uprave Grada Konjica.

Uz veliki broj Konjičana koji su dan iskoristili za boravak na otvorenom, druženje u baštama ugostiteljskih objekata ili šetnju gradom, posjetitelji iz Sarajeva su uglavnom pristizali u grupama.

Rihad Alomerović, koji je uživao u Konjicu s članovima obitelji svih uzrasta, s osmijehom je naglasio da on i njegovo društvo baš vole Konjic.

"Ovdje nam je blizu, lijepo je i svi uživamo. Klima je drugačija nego u Sarajevu, nastojimo često doći, a svratimo obvezno i pri povratku s mora u naš Konjic", kazao je on.

Osim prirodnih ljepota, ugodne klime, Konjic, kako navode gosti, posjećuju i zbog dobre gastro ponude, ali i kvalitetnih kulturno zabavnih sadržaja, koji su dostupni tijekom cijele godine.