Sukob navijača

Ultrasi se osvetili navijačima Veleža za poniženje!?

Nakon utakmice Zrinjski - Zvijezda 09 (4:0) 7. aprila, Ultrasi, navijači mostarskog Zrinjskog, doživjeli su veliki šok. Njihovi najveći rivali Red Army, navijači također mostarskog kluba Veleža, iznenadili su ih u sačekuši te im u sukobu koji je uslijedio uzeli sve transparente, njih devet, s kojima su došli na utakmicu. Navijači Veleža ubrzo su se na društvenim mrežama pohvalili plijenom:

"Gubitak transparenta u sukobu s rivalima smatra se najvećim poniženjem za navijačku grupu te se prema nepisanim pravilima te supkulture grupa kojoj se to dogodi mora ugasiti zbog pretrpljene sramote. Blamažu Ultrasa je još gorom učinilo to što su je doživjeli prije mostarskog derbija na njihovom stadionu. Na toj utakmici su bijes pokušali iskaliti napadom na igrače Veleža, ali ih je nakon upada u teren u tome spriječila policija.

No prema informacijama iz Mostara, navijači Zrinjskog su se osvetili najvećim rivalima. Nakon sinoćnje utakmice Velež - Posušje (2:0), Ultrasi su napali pripadnike Red Army te im oteli mnoge transparente, među kojima i onaj udarni, veliki, s natpisom "Red Army".