35. internacionalni sajam

Univerzitet u Sarajevu na sarajevskom sajmu knjiga i učila, pripremljen bogat program

Ilustracija

Univerzitet u Sarajevu jedan je od izlagača na XXXV Internacionalnom sajmu knjiga i učila, u okviru kojeg će od 17. do 22. aprila na tri lokacije biti organizirani brojni događaji koji prate ovogodišnju temu Sajma - prevođenje i jezik pisca i upoznavanje s kulturnom baštinom zemalja svijeta.

Fakulteti, akademije i instituti Univerziteta u Sarajevu predstavit će, na sajamskom štandu, razvijenu izdavačku djelatnost - naučnu produkciju. Bit će organizirani promotivni časovi jezika i kulture za osnovce, srednjoškolce i bibliotekare.

Planirane su promocije slovenskog, engleskog, španskog, latinskog, njemačkog, poljskog, kineskog, grčkog i češkog jezika. Predavači na časovima kulture i jezika su profesori i profesorice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Konfucijevog instituta Univerziteta u Sarajevu. Također na Sajamskom štandu posjetitelji će imati priliku vidjeti izložbe naučnih instituta Univerziteta u Sarajevu.

U Svečanom salonu i Bosanskoj kući bit će upriličeno 12 promocija izdanja Instituta za historiju, Filozofskog fakulteta, Pravnog fakulteta, Fakulteta islamskih nauka, Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta, Fakulteta za upravu i Akademije scenskih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu.

"Kao centralni događaj izdvajaju edukaciju za odgajatelje u vrtićima, pod nazivom Pedagogija integrirane kreativnosti od vrtića do univerziteta, koju će voditi profesori Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Amir Pušina i prof. dr. Dženeta Camović, a bit će upriličena 18. aprila u Svečanom salonu", saopćio je UNSA.