Magazin

Upoznajte najzabavnijeg i najpopularnijeg papagaja na Balkanu: ‘Dođi, popij nešto‘

“Šta to radiš? Gdje si se sakrio? – pita skrbnik svog nestašnog Huga, afričkog sivog žakoa. On se skriva u ormaru iz kojeg poviri tek kad mu vlasnik kaže da on odlazi. Tad baci pogled da se uvjeri odlazi li on to zaista ili se samo šali. Naravno, šali se.

Kasnije Hugo hoda po ormaru, pa se vrati u njega, pa čisti perje, potom s ormara razgovara s vlasnikom.

“Šta ti je”, pita ga.

Dosta vremena troše na razgovor o vlasnikovoj djeci, za koju papagaj tvrdi da su njegova. Neprestano ponavlja da je riječ o dvojcima – ta mu se riječ vjerojatno sviđa. Ponavlja to i kad njegov vlasnik svima koji gledaju kaže kako će njegov Hugo u lipnju napuniti šest godina.

Potom se njih dvojica malo pomaze, a urnebesno je kad papagaj kaže “Dođi, popij štagod”. Razgovaraju još o mnogo toga: baki, blizancima, tome ko će živjeti sto godina… Uglavnom, dosita se napričaju u tih malo više od sat vremena, koliko snimka traje.

Riječ je o snimci objavljenoj na kanalu Hugo the parrot, koja ima gotovo 40 hiljada pretplatnika. U opisu stranice stoji da je Hugo “trenutno najpametniji pričajući papagaj na svijetu ili bar na internetu”Povezani postovi: