crveni traže nasljednika salaha

Usred Eura Arda Guler bi mogao završiti transfer ljeta, velikan se javio i spremio ponudu

Liverpool bi mogao potpisati tursku superzvijezdu Ardu Gulera, dok se Arne Slot hvata u koštac sa svojom novom ekipom.

Guler se ove sedmice proslavio na međunarodnoj pozornici, sa zadivljujućim pogotkom protiv Gruzije na Euru 2024. Mladi igrač Real Madrida mučio se u svojoj prvoj sezoni na Bernabeuu zbog povrede – i mogao bi biti još dalje od tima sljedeće sezone nakon dolaska Kyliana Mbappea.

Slot još uvijek nije doveo nikoga otkako je stigao u Liverpool, ali bi mogao jednoglasno pridobiti Crvenu stranu Merseysidea potpisivanjem pravog čudesnog djeteta koje je zasjalo na turniru ovog ljeta.

TEAMtalk je uvjeren da će Redsi dovesti Gulera, zbog viška vrhunskih napadača trenutno u ekipi europskog prvaka, a gore spomenutom Mbappeu uskoro će se pridružiti i brazilska superzvijezda Endrick.

"Liverpool želi potpisati Ardu Gulera iz Real Madrida. Novi menadžer Arne Slot rado bi ga vidio u svojim redovima ako postoji mogućnost da se transfer realizuje", navode engleski mediji.

Posudba bi se činila daleko vjerojatnijom i slijedi obrasce nekoliko mladih zvijezda koje je Real doveo. Ljudi poput Martina Odegaarda i Takefusa Kuboa napravili uspješne karijere nakon što su trajno otišli s Bernabeua, dok je Reinier Jesus ostao u knjigama kluba bez jasnog puta do prve ekipe.

Liverpool je trenutno u potrazi za napadačkim pojačanjima, a budućnost Mohameda Salaha, Luisa Diaza i Darwina Nuneza je u zraku ovog ljeta. Guler, kao nevjerovatno kreativan igrač lijeve noge, bio bi najprikladniji da zamijeni Salaha kao sličnu zamjenu na poziciji, ako ne i ulozi.

Transfermarkt procjenjuje da Guler vrijedi 30 miliona eura.