Politika

Usvojeni svi amandmani HDZ-a i Osmorke na budžet: Ovim je i zvanično potvrđena većina u PSFBiH

Na današnjoj sjednici Parlamenta Federacije BiH (PSFBiH) usvojeni su svi amandmani HDZ-a BiH i Osmorke na budžet FBiH. Ovim je i zvanično potvrđena parlamentarna većina u PSFBiH.

Admir Čavalić, zastupnik Stranke za BiH, kazao je da se brojni inovativni projekti podržavaju. Dodao je je ovim zvanično potvrđena većina u PSFBiH.

“Od prevencije raka programa HPV vakcina… Pravi se taj iskorak. A druga stvar je da je ovo najbolja potvrda parlamentarne većine u Zastupničkom domu Federalnog parlamenta. Odakle su sredstva namaknuta za te admandmane?

Prije svega od nekih stvari koje se ne bi realizovale tokom ove godine. Najznačajnija od njih se odnose na izgradnju zgrade za Vladu FBiH. To stoji kao budžetska stavka već godinama. Ništa se ne radi po tom pitanju, ali i niza nekih drugih stvari koje su kroz razgovore sa nadležnim ministarstvima, utvrđeno da vjerovatno neće doći do realizacije. Tih kapitalnih projekata” kazao je Čavalić.

Dodao je su ovi amandmani ultimativni dogovor većine. Pojasnio je da su nastali na bazi konsultacija sa strankama Osmorke i koalicionim partnerima koje predvodi HDZ.

“A ne kao što je do sada bio slučaj da se centralizira ili eventualno ide u Hercegovinu samo. Po prvi puta imamo projekte u Gračanici, Gradačcu, Bužimu, Cazinu, u Zenici, a svakako i u Mostaru, Stocu, Tomislavgradu, Tuzli, Sarajevo i slično. Po prvi puta amandmanski se djelovalo da se pokrije čitava FBiH, do sada se uglavnom tražio amandman gdje ko živi i gdje mu je izborna baza”, kazao je Čavalić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare