Politika

Žuljević demantirao laž SDA-ovaca: Mostar je dobio 5,5 miliona KM

odluka CIK-a aner žuljević stoji drži papire u parlamentu

Sjednica Predstavničkog doma federalnog Parlamenta traje već dva dana. Na sjednici se intenzivno raspravlja i o budžetu. Zastupnici SDA i HDZ-a uporno osporavaju sve amandmane. Tako je danas zastupniku SDA, Eldaru Čomoru bilo sporna dva amandmana. Međutim, sve laži Žuljević je demantirao.

Migrantska kriza

No, krenimo redom.

Naime, Čomor je na konferenciji za medije kazao kako amandman kojim se podrazumijeva sanacija zgrade Staklene Banke u Mostaru, od koje se umanjuje 4 miliona, te sredstva se usmjeravaju MUP ZHK, za pomoć u migrantskoj krizi.

“Nama je svima poznat da je teret migrantske krize podnio USK, KS i TK. Volio bih da imamo informacije o teretu migrantske krize u HNK. Kada je tako lako prebacivati para sa viših nivoa nižim, zašto nisu kupljene uniforme policajcima u KS da ne hodaju u poderanim uniformama”, pitao je SDA-ov Eldar Čomor.

Neprihvatljiva mu je i inicijativa za smanjenje budžeta Željeznica FBiH. Iz SDA dodaju da prema ovim amandmanima nema ni novca za nabavku letjelica za gašenje požara, za šta je bilo predviđeno 30 miliona.

Šalju poruku da nam ne trebaju letjelice za gašenje požara. Kada se ljetos pojave požari, a u mojoj Hercegovini se pojave, ko će odgovarati”, pita Haris Šabanović.

Žuljević: SDA spin plasira

Podsjetimo, na predloženi budžet je uloženo oko 50 amandmana. 

“Dva miliona za Zrinjski, 0 za Velež”, rekao je Šabanović.

Na ove navode odmah je reagirao i zastupnik Aner Žuljević.

"Sav novac za Grad Mostar definisan u budžetu FBiH ce rasporediti SDA i HDZ kao većina u Vijeću, gdje se oni dogovore!

Zbog laži koje SDA spin masina plasira, radi javnosti dužan sam naglasiti kako je Grad Mostar dobio 5,5 miliona za sportsku dvoranu. I objekte koje ce odrediti Premijer SDA i većina SDA HDZ u GV Grada Mostara.

Mi nismo kao oni, kad glasamo za novac koji ide Mostarcima ne gledamo ko je vlast, kao što su oni kažnjavali građane Tuzle, Zenice i drugih sredina u kojima građani nisu glasali za SDA.

Bez obzira koliko lagali istina je samo jedna. Jednostavno, dva smo svijeta različita. Na kraju, ako su ovi iz SDA odlučili da to kroz Vijeće daju kako spinuju, to meni nije iznenađenje. Nadam se da će sa ovim dodatnim novcem za Grad Mostar pomoći dovršetak započetih dvorana i u Vrapčićima i B Polju. DEMONTIRAMO svaku laž!, napisao je Žuljević.