ključni derbi

Utakmica sezone za Fenerbahce, ali i Džeku. Hoće li Dijamant i saigrači ostati praznih ruku?

Turska Superliga bliži se "tački vrenja", jer će istanbulski veliki rivali Galatasaray i Fenerbahce igrati u nedjelju (18 sati) u susretu koje bi mogao odrediti konačnog pobjednika.

Fenerbahce traži svoj prvi naslov od 2014. godine, dok Galata cilja odbranu titule od prošle sezone.

Galati je u posljednja dva kola dovoljno da osvoji bod da bi osigurao naslov, dok Feneru, koji ima šest bodova manje, titulu donose samo obje pobjede, uz uvjet da njihov ljuti rival ne osvoji nijedan.

Još nije jasno hoće li trener Fenerbahcea Ismael Kaertal u utakmici sezone korisiti usluge svog vodećeg golgetera Edina Džeku.

Dijamant je propustio posljednji prvenstveni duel protiv Kayserispora, dok se u tri utakmice prije toga nije upisao u strijelce.

Iako je napadač reprezentacije Bosne i Hercegovine najefikasniji igrač Fenerbahcea u Superligi (20 golova), njegov odnos sa Kartalom, kako navode turski mediji, nije idealan.

Duel protiv Galatasaraya, svakako najvažnija utakmica sezone, mogla bi biti "utakmica istine" za Džeku i dati nagovještaj u kakvom će se pravcu kretati njegova karijera u Feneru s obzirom na sve jače signale da bi mogao napustiti Tursku na kraju ove sezone.