Region

Uvode se nove mjere u Hrvatskoj: Ne možemo ograničavati život vakcinisanim i preboljelima

Ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za medije je kazao da je stanje u Hrvatskoj se pogoršalo.

"Danas bilježimo iznimno visok broj novozaraženih, nezabilježen broj u epidemiji dosad. Broj nije iznenađujuć, dugo ukazujemo na okolosti koje su do toga dovele. Prvo je tu delta soj, hladnije vrijeme, a nismo bili ni dovoljno savjesni u okupljanjima... Bilo je dosta partija za mlade, što je razumljivo, ali ne mogu to odobriti", rekao je Beroš na početku.

"Imamo dalekmo manje hospitaliziranih nego na vrhuncu drugog i trećeg vala. Ali broj će zasigurno rasti. Reagirat ćemo kao vlada i stožer, usuglašavamo nove mjere i objavit ćemo ih sutra javnosti", dodao je.

"Cilj je sprečavanje širenja zaraze i osiguranje stabilnosti zdravstvenog sustava", rekao je Beroš.

"Detalje mjera ne želim otkrivati, sve ćemo otkriti sutra. Ovo je iznimno delikatan trenutak. Moramo svi zajedno to riješiti. To je stvar svakog pojedinca", rekao je on dodavši:

"Novog zatvaranja ne može biti u ovakvom stanju. Mjere ćemo prilagoditi trenutku. One koji su doista zaštićeni, oni koji su preboljeli i cijepljeni, njima ne možemo ograničavati život", kazao je. "Iz vala u val je sve teže, ljudima je sve teže. Jedini izlaz iz ove krize je cijepljenje", rekao je Beroš o mjerama.