Vijesti

Uz bogate sadržaje, u Centru ‘Safet Zajko’ organiziran ‘Porodični dan’

U okviru kulturno-sportske manifestacije “Novogradski dani 2022”, u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko” u subotu je organizirana interaktivna zabava za djecu i roditelje pod nazivom “Porodični dan”.

Općina Novi Grad Sarajevo već nekoliko godina organizira “Porodični dan”, pa tako je i ovoga puta Centar 'Safet Zajko' bio mjesto igre, graje, smijeha, takmičenja i drugih aktivnosti namijenjenih djeci i roditeljima, koji su sunčanu junsku subotu iskoristili na najbolji mogući način, zabavljajući se sa svojom djecom, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Porodični dan posvećen je cijeloj porodici, a u okviru programa održane su kreativne radionice, raznovrsne igre za djecu i roditelje, ples i prezentacije edukativnih programa namijenjenih djeci.

Više od stotinu mališana i njihovih roditelja uživali su družeći se u najljepšem parku u gradu Sarajevu. Dva sata, koliko je trajalo druženje, djeca su mogla da učestvuju u raznim sportskim aktivnostima, radionicama, druženju sa maskotama i igricama za razvoj motorike.

Ove godine učesnici programa su bili Udruženje „Samostalni korak“ koji okuplja slijepe i slabovidne osobe i Udruženje „Zlatni kist“ koji provode terapijsko – kreativne programe za osobe sa invaliditetom.

Također, posjetiocima je u okviru „Porodičnog dana“ na raspolaganju bio i adrenalinski park. Svi koji su željeli da dožive adrenalinske avanture imali su priliku besplatno koristiti sve elemente parka (klizavu liniju, prelazak prepreka, penjačku stijenu), a za sve zainteresirane osigurana je i oprema.

Ekipe Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo su se pobrinule za sigurnost onih koji su se željeli okušati u adrenalinskim sportovima, saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.