topao prijem

Uz podršku Općine Ilidža u Ključu otvoreno inkluzivno dječije igralište

Novo dječije inkluzivno igralište, čiju je izgradnju finansijski podržala i Općina Ilidža, svečano je otvoreno u dvorištu Gradske džamije u Ključu.

Mališani iz Ključa u društvu načelnika Općine Ilidža Nermina Muzura i glavnog imama Medžlisa islamske zajednice Ermina ef. Vučkića presjekli su vrpcu i tako otvorili igralište kakvo je mališanima ove lokalne zajednice nedostajalo, a koje su dobili zahvaljujući inicijativi delegata u Domu naroda FBiH Azhara Sejarića.

"Rado smo se odazvali pozivu iz nama drage Krajine, pozivu naših prijatelja iz Ključa, općine s kojom gajimo posebne odnose još s perioda kraja agresije na Bosnu i Hercegovinu", kazao je načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur.

Da brine o djeci i mladima mimo općine Ilidža, ova lokalna zajednica i njen načelnik pokazali su u prošlosti, a da na tom putu neće stati potvrdili su i finansiranjem većeg dijela izgradnje inkluzivnog igrališta u Ključu.

"Sretan sam zbog dječijih osmijeha, igre i razdraganosti mališana prilikom otvaranja inkluzivnog dječijeg igrališta u dvorištu Gradske džamije u Ključu.

Hvala im na toplom prijemu i posebnom kulturno-zabavnom program koji su upriličili", naglasio je načelnik Muzur, koji se na saradnji zahvalio i rukovodstvu Medžlisa islamske zajednice Ključ.