Vijesti

Užas u Brčkom: Žena teško ranjena u pucnjavi, bore joj se za život. Uhapšen osumnjičeni iz Bijeljine

Noćas je došlo do pucnjave u Brčkom kada je policiji Brčko distrikta BiH u 2.15 sati iz Službe hitne medicinske pomoći prijavljeno da je NN ženska osoba u mjestu Gornji Rahić ranjena iz vatrenog oružja te da su uputili sanitetsko vozilo.

"Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i preduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te utvrdili da je riječ o licu Š.R. rođenoj 1993. godine u Saveznoj Republici Njemačkoj, nastanjena u naselju Prutače, Gornji Rahić, a koja je nakon pregleda u JZU Brčko, zbog težine povreda upućena u UKC Tuzla i životno je ugrožena", saopćeno je iz policije Brčko distrikta BiH.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj, a po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH izvršeni su pretresi dva stambena objekta, te je pregled šireg lica mjesta kojom prilikom su pronađeni i izuzeti tragovi bitni za krivični postupak.

"Tokom provođenja istražnih radnji utvrđen je osnov sumnje da je ovo krivično djelo izvršilo lice inicijala H.O. rođen 1989. godine u Bijeljini, nastanjen u naselju Prutače. Lice H.O. je zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Ubistvo“ iz člana 163. a u vezi sa članom 28. Krivičnog zakona Bčko distrikta BiH (Ubistvo u pokušaju), lišen slobode, te će uz Izvještaj biti predato u dalju nadležnost Tužilaštvu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine", navedeno je u pisanoj informaciji iz lokalne policije.