motiv se utvrđuje

Užas u Njemačkoj: Učenik nožem napao nekoliko svojih kolega pa ubo sebe u prsa

Napadač u školi u njemačkom gradu Wuppertalu, koji je jutros u tamošnjoj gimnaziji povrijedio četvero učenika, bolovao je od psihičkih poremećaja, javljaju njemački mediji.

Kako javlja javni servis WDR, direktorica gimnazije u kojoj se dogodio zločin roditelje je obavijestila da je napadač 17-ogodišnji učenik koji je bolovao od psihičke bolesti, ne navodeći detalje.

Policija je objavila kako je napadač "potpuno iznenada" nožem napao učenike koji su bili u njegovoj blizini, među kojima su bili i njegovi prijatelji. Na kraju je sam sebe ubo nožem u prsa.

Pozadina napada još je uvijek u potpunosti nejasna, navela je policija.

Dojava policiji o zločinu u gimnaziji u centru grada uslijedila je malo prije 10 sati.

U opsežnoj policijskoj operaciji uspješno je evakuirana škola i osigurano cijelo područje. Policija je navela kako da tokom incidenta nije bilo pucnjave.

Mediji su potom objavili da je u napadu korišten nož.

Mogao se vidjeti policijski helikopter kako kruži iznad škole, dok su brojni policajci s automatskim puškama bili među radnicima hitne pomoći na mjestu događaja.

Vlasti su navele da je uspostavljena kontakt tačka za roditelje, centar za podršku. Mnogi učenici su izgledali vidno potreseni onim što se dogodilo dok su roditelji dolazili po njih.