Prevezen u bolnicu

Užas u Tuzli: Djed (65) došao po unuka u školu, narkoman ga pretukao pred svim učenicima

Fizički napad na muškarca inicijala A. S. (1958.) dogodio se danas u neposrednoj blizini školskog dvorišta OŠ "Miladije" u Tuzli.

Naime, kako piše Tuzlanski, A.S. je došao pred školu po svog unuka koji je završavao nastavu u prvoj smjeni kada je na njega fizički nasrnula osoba poznata u naselju Miladije po problematičnom ponašanju ali navodno i kozumiranju narkotičkih sredstava.

Fizički napad u kojem je preučen A.S. 65-godišnji djed učenika OŠ “Miladije” dogodio se naočigled brojne djece koja su se u tom trenutku zatekla u školskom dvorištu. Nakon silnih udaraca pesnicama A.S. je pao na asfalt.

“Pacijent inicijala A.S. (1958.) obrađen na prijemu Klinike za ortopediju i traumatologiju, te upućen na dodatnu dijagnostiku na Kliniku za plastičnu i maksilofacijlanu hirurgiju hirurgiju UKC-a Tuzla”", saopćila je za medije Ersija Ašćerić – Mujedinović šefica Službe za komunikacije UKC-a Tuzla.

Iz Uprave policije MUP-a TK potvrdili su da se ovaj incident dogodio jutros oko 11:30 sati i da je o svemu obaviješten dežurni Tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona.
Napadač je, kako piše isti izvor, identifikovan ali još uvijek nije priveden u policijske prostorije. Službenici PS Zapad obavili su uviđajne radnje i poduzeli sve potrebne aktivnosti na rasvjetljavanju ovog nemilog događaja.