BIVŠI TRENER MODRIH

Vaha upozorava Dinamo: ‘Pazite se! U pomalo ste neugodnoj situaciji’

Kažem ja! To je bila poštapalica Vahida Halilhodžića, trenerskog maga koji je svojedobno bio trener Dinama. I koji je u septembru 2010. godine u prvoj utakmici grupe Evropske lige sa svojim dečkima pobijedio jednu špansku ekipu, to je bio Villarreal. U Maksimiru je bilo 2:0, strijelci su bili Ante Rukavina i Sammir. Pitamo Vahu pred ogled Dinama i Betisa, je li ga iznenadila pobjeda Modrih u Sevilli, pišu Sportske novosti

"Pobijediti špansku ekipu na njihovom terenu je izniman uspjeh! I vjerujem da je za sve to bilo iznenađenje. Međutim, ništa nije gotovo. Jer za takve momčad kao što je Betis nema veze jer igraju doma ili na strani. Imaju tradiciju pobjeda bez obzira u kojem gradu ili u kojoj državi igraju. Za njih to uopće nije problem, zato se Dinamo itekako mora pripremiti za uzvrat. Mora se zagrebački klub itekako paziti i napraviti odgovarajuću taktiku", kaže Vaha.

Što misli, može li Dinamo izbaciti Betis i postati veliki pobjednik, nastaviti svoju evropsku avanturu?

"Dinamo ima nešto za što se može uhvatiti. Ima prednost od 1:0, pobjedu na strani. Međutim, takva dobra situacija stavlja ih i u pomalo jednu neugodnu situaciju. U četvrtak može izgubiti samo - Dinamo! Jer sad se nakon sjajne pobjede u Sevilli stvorio pritisak i razmišljanje da bi mogli izbaciti Betis. Zbog rezultata koji je ostvaren u Španiji. I dok prije puta u Sevillu nije bilo optimizma i nije se davala velika šansa Dinamu, sad je obratno. Vidjelo se da Modri mogu protiv njih, da nisu oni bauk, i sad vjerojatno mnogi očekuju da Špancima treba zadati konačni udarac. Zato se uzvrat treba pripremiti veoma pažljivo. Trebaju svi u Dinamu imati vjere se može ponoviti utakmica iz Seville i da se opet može doći do uspjeha. Jer budite uvjereni da će Betis sve pokušati napraviti kako bi popravio dojam iz prve utakmice, da nadoknadi zaostatak i sve preokrene u svoju korist. Sigurno im nije legao onaj šokantni poraz na njihovom terenu, imat će ogromni motiv pokazati da je to bio samo loš dan, rekao je Vaha, između ostalog, za Sportske novosti.