Sport

Vahide, ko je ovdje lud ili znate zašto šuti Edin Džeko

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ponovo je bez selektora

Nakon samo dvije utakmice provedene na klupi Zmajeva, Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine uručio je otkaz Mehi Kodri.

Kažemo Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, tako se zove ta institucija, ali samo na papiru, jer u praksi je to više nešto nalik cirkusu.

No, o njima kasnije.

Uoči otkaza Mehi Kodri "fudbalski influenser" ili predsjednik N/FSBiH Vico Zeljković pompezno je pusti priču u medijima kako ide popiti kafu sa Vahidom Halilhodžićem.

Naravno, svakolika bh. javnost odmah je Vahu (konačno) vidjela na klupi "Zmajeva", ali ne lezi vraže…

Nije prošlo ni sat vremena kako su mediji objavili da je Kodro bivši selektor, oglasio se Halilhodžić i po ko zna koji put kroz sve ove godine poručio kako nije zainteresovan za klupu BiH.

Normalno da nije. Samo bi lud čovjek iz Vahine perspektive došao raditi u ovom cirkusu. Pustimo na stranu patriotizam i ljubav prema domovini, Vahid Halilhodžić je bez konkurencije najveće trenersko ima koje Bosna i Hercegovina ima i kao takav bi bio dobro lud da se prihvati "Sizifovog posla", odnosno vođenja reprezentacije u situaciji gdje se N/FSBIH raspada od toga koliko su nesposobni, sve manje kvalitetnih igrača imamo na raspolaganju, a predsjednik N/FSBiH je sestrić Milorada Dodika i možemo ruku u vatru gurnuti da Vici njegov ujka Milorad nije rekao "razvali tu reprezentaciju". Logično, zar ne?

Dobro, ustanovismo da Vaha nije lud da dođe u ovakvu situaciju. Nego, sad se postavlja drugo pitanje.

Zašto šuti Edin Džeko?

Kapiten i najbolji igrač reprezentacije nikada nije bio tip igrača koji je kritikovao klub, trenera ili saigrače. Čak i kad ga je Roberto Mancini maltretirao u Manchester Cityu, Džekine izjave su bile umjerene i dozirane.

Međutim, kao kapiten reprezentacije, Edin Džeko ima dužnost da kaže šta misli o ovakvom savezu i ovakvom načinu rada. Ili neka kaže, ili neka se oprosti od reprezentacije i kapitensku traku preda nekom ko ima hrabrosti.