prihvatni centar

Velika policijska akcija u Blažuju: Sumnja na niz krivičnih djela, pretreseno ukupno 496 osoba

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo tokom noći proveli su operativnu akciju "Blažuj III", gdje su pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i uz naredbu Općinskog suda u Sarajevu izvršili pretres Privremeno prihvatnog centra Blažuj u ulici Kamenolom, Općina Ilidža.

"Akcija je izvedena s ciljem pronalaska nelegalnog naoružanja, narkotika i drugih predmeta koji mogu poslužiti za ugrožavanje sigurnosti korisnika i uposlenika Centra, ili potiču iz izvršenja krivičnih djela", potvrdila je glasnogovornica MUP-a KS Mersiha Novalić.

Istakla je da je pretresom obuhvaćeno ukupno 496 osoba.

"Muškarac inicijala A.J. rođen 1998. godine u Alžiru slobode je lišen zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, kod kojeg je pronađena jedna pvc kesa sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Osumnjičeni je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS", kazala je Novalić.

Dodala je da je prilikom pretresa objekta pronađena i torbica u kojoj se nalazilo 38 paketića sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

"Također pronađeni su i oduzeti predmeti drvene palice i sl. koji mogu ugroziti sigurnost korisnika i uposlenika Centra i biti iskorišteni za nanošenje tjelesnih povreda", kazala je Novalić.