FORMULA 1

Veliki problemi u Las Vegasu, bolidi uništeni, trening prekinut

Problemi s poklopcima šahtova su jednostavno neprihvatljivi
FOTO: Motosport

Velika nagrada Las Vegasa trebala je ponuditi spektakl ljubiteljima Formule 1, no organizatori su se susreli s velikim problemima. Naime, poklopci šahtova na stazi prouzročili su prekid prvog treninga i to nakon samo devet minuta. Carlos Sainz udario je u poklopac šahta koji se olabavio, a na isti način oštećen je i Alpine Estebana Ocona.

"Problemi s poklopcima šahtova su jednostavno neprihvatljivi", rekao je Frederic Vasseur, šef momčadi Ferrarija.

Sainzov bolid imao je oštećenu šasiju, motor i bateriju. Šteta je ‘‘ogromna‘‘, kažu iz Ferrarija.

"Show je sjajan, ceremonija otvaranja bila je veličanstvena, ali posao treba napraviti i sa sportske strane", upozorava Vasseur.

Svjetska automobilistička federacija (FIA) je najavila odgodu na neodređeno vrijeme, sve dok se ne provjere svi poklopci šahtova oko staze.

"Razgovarat ćemo s lokalnim inženjerskim timom o dužini vremena potrebnom za rješavanje i ažurirat ćemo sve nastale promjene u rasporedu. U toku su rasprave o svim mogućim scenarijima", izvijestio je glasnogovornik FIA-e.

Zanimljivo je da su ljudi iz FIA-e uoči početka treninga pregledale stazu i proglasilo je prikladnom za utrke. James Volwes, šef Williamsa, objasnio je da su moderni bolidi Formule 1 generirali "ogromnu količinu usisavanja" iz podvozja te "upravo iskusili silu koju nisu očekivali".