Sport

VIDEO Cirkus u Kataru: Čuveni YouTuber u gaćama utrčao na teren, redari ga jedva iznijeli

Cirkus u Kataru.

Utakmica između Nizozemske i Argentine u okviru četvrtfinala Svjetskog prvenstva u fudbalu prekinuta je na nekoliko momenata.

Razlog je to što je čuveni YouTuber Vitaly Zdorovetskiy utrčao na teren samo u gaćama.

On je na grudima imao ispisanu poruku „Vitaly the GOAT“. Pri ulijetanju na teren stadiona Lusail propisno je namučio redare.

Naime, bilo je potrebno šest-sedam redara kako bi ga savladali, prenosi Nova. Potom su ga na jedvite jade iznijeli sa terena stadiona Lusail, dvadesetak kilometara udaljenog od Dohe.

Podsjećamo, njegova bivša djevojka Kingsi Volanski uletjela je na teren u finalu evropske Lige prvaka između engleskih rivala Liverpoola i Tottenhama 2019. godine.

Ovaj 30-godišnjak, koji živi u Sjedinjenim Američkim Državama, kad se sinoć našao na terenu, skinuo je dres Argentine. Nastavio se kretati u gaćama. Šest redara pokušalo je uhvatiti nasilnika, nakon čega su ga uspjeli odvesti s mjesta.

U finalu Svjetskog prvenstva 2014. između Njemačke i Argentine Zdorovetsky je također uskočio na teren.

Inače, u sinoćnjem meču reprezentacija Argentine slavila je protiv selekcije Nizozemske nakon boljeg izvođenja penala. Postala je drugi polufinalista Svjetskog prvenstva u Kataru, gdje će snage odmjeriti sa reprezentacijom Hrvatske, javlja AA.

Preostale dvije četvrtfinalne utakmice Mundijala između Engleske i Francuske te Portugala i Maroka na rasporedu su danas.