premijer rs

Višković tuži Amerikance, tvrdi da je nanesena šteta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković najavio je tužbu protiv Amerikanaca zbog toga što su, kako je naveo, onemogućila korištenje sajtova Vladi RS.

On je dodao da su advokatske kancelarije pripremile tužbu. Istakao je da je važno da nije izgubljen nijedan podatak nego je samo bio problem to što nije bilo vidljivosti sajta.

"Podnijet ćemo tužbu. Nažalost, moramo je podnositi u Sjedinjenim Američkim Državama i njihovim sudovima. Naši advokati već rade na tome. Јeste nanesena šteta, sajt proteklih četiri, pet dana nije bio vidljiv van granica RS.

Sa M:tel-om smo dogovorili da preko pozivnog broja imamo vidljivost na teritoriji RS. Međutim, naši ljudi u Vladi su radili neprekidno proteklih nekoliko dana i od jučer imamo osposobljen sajt u punom kapacitetu.

Imamo preko tri hiljade sajtova koje moramo prevesti na novu adresu sa domenom "rs"", rekao je Višković na sjednici Narodne skupštine RS, prenosi RTRS.

Višković kaže da sajt radi sa novom adresom, a ne sa onom koja ja plaćena do februara 2025. godine.

Rekao je da advokatske kancelarije spremaju tužbu protiv kompanije koja je bez najave i bilo kakvog obavještenja uskratila usluge.

Podsjetimo, blokada je uslijedila zbog američkih sankcija.