ocjena rada

Vlada KS ocijenila rad policijskog komesara Fatmira Hajdarevića ocjenom ‘zadovoljava’

Fatmir Hajdarević MUP KS Vlada KS

Vlada Kantona Sarajevo (KS) donijela je Odluku o ocjeni rada za policijskog komesara Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS Fatmira Hajdarevića za 2023. godinu. Na prijedlog Nezavisnog odbora koji je razmatrao rad policijskog komesara, policijski komesar Hajdarević ocijenjen je ocjenom "zadovoljava".

Značajno je istaći da je ovo prva zadovoljavajuća ocjena u posljednjih šest godina koju je dobio jedan policijski komesar u Kantonu Sarajevo.

U obrazloženju za davanje ove ocjene policijskom komesaru Hajdareviću navodi se da je Nezavisni odbor u periodu ocjenjivanja pratio rad policijskog komesara kroz održavanje redovnih sjednica, analizom dostavljenih izvještaja o radu Uprave policije, analizom podnesenih detaljnih tromjesečnih izvještaja o radu, kao i kroz dostavljene tražene podatke iz evidencija, te informacije o događajima u KS značajnim sa sigurnosnog aspekta.

Vlada Kantona Sarajevo imenovala je Fatmira Hajdarevića na dužnost policijskog komesara Uprave policije MUP-a KS 22. juna 2023. godine, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.