Politika

Vojin Mijatović: Dodik danas nije držao press konferenciju, već vlastitu komemoraciju

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a, oglasio se večeras na svom Facebook profilu povodom današnje press konferencije člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika.

Mijatović je istakao da je Dodik danas pokazao da se boji Bosne i Hercegovine.

– Vrlo jasno bez dileme Dodik je u krajnje komemorativnoj atmosferi objavio rat međunarodnoj zajednici. Bez dileme Dodik je priznao da se boji Bosne i Hercegovine i da nema snage da uđe u rat sa sopstvenom državom, rekao je Mijatović.

Međunarodna zajednica je od Milorada Dodika napravila Frankenštajna

– Danas je međunarodnoj zajednici došla faktura za one silne sastanke sa istim Dodikom mimo institucija BiH, napravili ste Frankenštajna sad izvolite gospodo riješite ovaj problem.

PROČITAJTE  Blokade i destrukcije postaju sve opasnije: Escobar se vraća u BiH, stiže već početkom novembra

Jasno je kao dan da su uz Dodika ostali samo politički diletant Željka Cvijanović i ratni huškač Nenad Stevandić, koji je bio na isti način uz Radovana Karadžića i onda ga poslao u Hag, kazao je on.

Iz tog razloga, kako kaže, redom poziva:

  • Međunarodnu zajednicu da se obračuna sa sopstvenim projektom koji se zove Milorad Dodika, vi ste ga napravili izvolite riješite nas vašeg čeda!
  • Opoziciju u Republici Srpskoj da jednom skupe hrabrosti i ne spašavaju već pokojnog Dodika sa glupim “patriotskim” navlačenjem!
  • Dežurne “patriote” iz Sarajeva da prekinu sa skupljanjem jeftinih političkih poena, bilo je toga i previše, sa tim u ovom trenutku samo dajete Dodiku prostor da preživi!
  • Bakira Izetbegovića da ne daje svom decenijskom partneru pojas za spašavanje i pokaže sa tim državotvornu politiku, dosta puta ste spašavali jedan drugoga vrijeme je za rastanak!
PROČITAJTE  HDZ predložio formiranje nove većine u Parlamentu BiH. Nude opoziciji da smijene SDA-ove ministre

U zaključku svoje objave, Mijatović je kazao kako Milorad Dodik danas nije održao press konferenciju, već vlastitu komemoraciju. Povezani postovi: