Vijesti

Vojin Mijatović sa privrednicima u USK: Znamo šta su problemi i krećemo da ih rješavamo

Federalni ministar razvoja, preduzetništva i obrta Vojin Mijatović boravi u Unsko-sanskom kantonu.

Radnu posjetu počeo je u opštinama Ključ i Sanski Most. Kaže da je održao sastanke sa načelnicima, udruženjima poslodavaca, ali i samim privrednicima.

Dobit će podršku

"Privreda u Krajini će dobiti svu podršku Vlade FBiH i resornog ministarstva. Idemo raditi, mi smo servis građana i privrede", poručio je Mijatović, inače potpredsjednik SDP-a.

Objašnjava da je u Sanskom Mostu posjetio firme Istracom (drvna galanterija i mobilijara za zabavne parkove i dječica igrališta), HIK (proizvodnja kablova) i SAP (proizvodnja PVC i ALU stolarije).

U staroj gradskoj vijećnici imao je sastanak sa udruženjem poslodavaca i privrednika. Prisutan je bio i općinski načelnik Faris Hasanbegović.

"Poruka. Znamo šta su problemi i trebamo krenuti da ih rješavamo. Vi ste, privrednici, moj poslodavac.

Radna snaga

Veliki problem je nedostatak radne snage. Vlada će hitno raditi na smanjenju opterećenja na plate (na oko 40 posto). Minimalna plata 1.000 KM.

Tako će biti povećane plate radnicima. Krajinu ćemo podržati i nećemo ostati samo na riječima. Pokrenut ćemo infrastrukturne projekte i izgradnju modernih saobraćajnica i u Krajini, USK, Tuzlanskom kantonu i drugdje širom Federacije BiH", poruka je Mijatovića.

(Foto: Facebook)
(Foto: Facebook)
(Foto: Facebook)
(Foto: Facebook)
(Foto: Facebook)
(Foto: Facebook)
(Foto: Facebook)
(Foto: Facebook)