Šarena planeta

Vojnik poslao majci pismo tokom II. svjetskog rata, stiglo sa 76 godina zakašnjenja

Američki vojnik John Gonsalves, stacioniran u Njemačkoj tokom Drugog svjetskog rata, poslao je pismo majci u Massachusetts, a ono je dostavljeno tek 76 godina kasnije.

John je pismo poslao 6. decembra 1945., odnosno nakon službenog završetka rata. 

“Draga mama, dobio sam još jedno tvoje pismo danas i sretan sam što sam čuo da je sve u redu. Što se mene tiče, ja sam dobro. Ali što se tiče hrane, ona je većinu vremena prilično loša”, napisao je u pismu.

Pismo je nakon 76 godina zakašnjenja primila njegova supruga Angelina Jean Gonsalves. Pismo je proslijeđeno iz pošte u Pittsburghu, a naslovljeno je na majku Johna Gonsalvesa, koja se također zove Angelina i davno je preminula.

PROČITAJTE  Roditelji tuže sina jedinca i snahu jer im nisu podarili unuče: Sve smo im dali, a oni nam ovako vraćaju

John je regrutiran u vojsku 1943. i u njoj je proveo tri godine. Preminuo je prije šest godina, a s Jean je u braku proveo 61 godinu. Njegova udovica otkrila je da su se upoznali pet godina nakon što je majci poslao pismo.

“Ne mogu vjerovati. Njegov rukopis i sve, nevjerovatno”, kazala je razdragana udovica, koja je rekla i kako joj se pismo čini kao pozdrav s neba, za The Washington Post.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare