žestoka kazna

Vozač za ovo dobio zabranu vožnje od godinu dana i 570 eura kazne. Policija: To je opasna vožnja

Zabrana vožnje od godinu dana i novčana kazna od 500 funti "odrezana" je Davidu Hyslopu (54) nakon što ga je policija zaustavila dok je vozio svoj kombi s neočišćenim i zamrznutim vjetrobranskim staklom i prozorima. Policija ga je zaustavila kod Dumfriesa u Škotskoj u decembru 2022. godine, a kazna je upravo izrečena, piše Daily Mail.

Lijeni Hyslop je, dakle, osuđen za opasnu vožnju na sudu u Dumfriesu, što je rezultiralo godinom dana zabrane vožnje i novčanom kaznom. Škotska policija podijelila je fotografije njegovog plavog kombija nakon suđenja, prikazujući prozore prekrivene ledom, dok je vjetrobransko staklo imalo samo uski prozirni otvor na dnu.

Fotografija je izazvala buru reakcija na društvenim mrežama, s jednim korisnikom koji je opisao situaciju kao ‘potpuno ludilo‘, dok je drugi komentirao: "To je glupost s njegove strane, za 2 minute je mogao očisti vjetrobransko staklo.“

Lokalna policija je uputila apel građanima da pravilno "odlede" svoja vozila prije nego što krenu na ceste. Inspektor Gavin McHallum naglasio je važnost održavanja vozila u sigurnom stanju tokom zimskih mjeseci te apelirao na vozače da posvete pažnju čišćenju vjetrobranskih stakala kako ne bi ugrozili svoju sigurnost i sigurnost drugih učesnika u prometu.