sarajevo

Vozio bez položenog vozačkog ispita i nabrao gotovo 76.000 KM neplaćenih kazni

Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka

Petog decembra ove godine u 14 sati u Ulici reisa Džemaludina Čauševića, općina Centar Sarajevo, policijski službenici Jedinice za saobraćaj su kontrolisali VW Transporter, vlasništvo A. B., kojim je upravljao Ć. R., rođen 1994. godine, nastanjen u Hadžićima.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni od 75.634,80 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.
Od 29-godišnjaka je privremeno oduzeto predmetno vozilo i prebačeno na Depo za privremeno oduzeta vozila u Reljevu.
Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

S druge strane, u protekla 24 sata u Kantonu Sarajevo dogodilo se 14 saobraćajnih nesreće, od toga 12 s materijalnom štetom i dvije s nastradalim osobama, kojom prilikom su dvije osobe lakše povrijeđene.
Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, iz saobraćaja je isključeno osam vozača, šest osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, dvije osobe zbog upravljanja motornim vozilom u vrijeme trajanja izrečene zaštitne mjere zabrane, tri motorna vozila zbog isteka važnosti registracije i jedno neregistrovano motorno vozilo.

Evidentirana su tri prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.