navijači ga žele

Vraća li se Džanan Musa u NBA? “Bio je najbolji igrač najbolje ekipe Eurolige. Trebali bi ga dovesti”

Vraća li se Džanan Musa u NBA ligu, pitanje je koje se postavlja nakon blistavih partija našeg košarkaškog reprezentativca tokom dvije posljednje sezone u dresu Reala iz Madrida.

Bosanskohercegovački krilni košarkaš predvodio je "Kraljevski klub" do titule prvaka Evrope prošle sezone (prosjek 14,7 poena po utakmici), a sjajne igre bilježi i ove sezone, također kao vodeći strijelac španskog diva u elitnom kontinentalnom takmičenju (13,8 poena).

Nova nagađanja

Njegove vrhunske partije u Evropi zbog toga su pokrenule nova nagađanja o tome da li ćemo Musu (25 godina, 205 centimetara) ponovo gledati u najjačoj svjetskoj ligi, među košarkaške profesionalce u Sjedinjenim Američkim Državama?

O tome raspravljaju i stručnjaci i navijači, a ovom prilikom navodimo neke od komentara pristalica Utah Jazza, NBA kluba iz Salt Lake Cityja:

"Bio je najbolji igrač najbolje ekipe Eurolige posljednje dvije godine u Evropi. Vjerujem da mu ugovor istječe nakon ove sezone i da može potpisati s NBA klubom".

"Naravno zašto ne? Pretpostavljam da bi dobio otprilike isti ugovor kao Micić (Vasilije Micić, reprezentativac Srbije, trenutno igrač NBA kluba Charlotte Hornetsa, op.a.)".

"Vidim da sad izgleda kao Hayward (Gordon Hayward, bivši NBA All-Star igrač) za siromašne".

Epizoda u Netsima

"Radije bih imao njega nego još jednu sezonu Šamanića (Luka Šamanić, hrvatski igrač i trenutni član Utaha)".

"Bio sam Musin obožavatelj. Ja bih bio zainteresiran".

Podsjetimo, Musa je već bio u NBA ligi, ali je tokom dvije sezone (2018/2019, 2019/2020) u 49 mečeva bilježio skromnih 10,7 minuta i 4,3 poena u Brooklyn Netsima.

Ekipa iz New Yorka je Musu u novembru 2020. razmijenila u Detroit Pistonse koji su ga otpustili idućeg mjeseca. Džanan se nakon toga vratio u Evropu.