Vijesti

Vranić: Mlada doktorica je još jedna žrtva bahatih tatinih sinova, ali krivi smo i mi…

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić osvrnuo se na sinoćnju tešku saobraćajnu nesreću u centru Sarajeva u kojoj je vozač mercedesa na mjestu događaja usmrtio mladu doktoricu Doma zdravlja KS, a teško ranio još dvije osobe.

Ministar Vranić ističe da cijeli svoj život svjedoči ludim utrkama automobila i motocikla svaku noć, pogotovo ljeti, te da se nikad ništa po tom pitanju nije poduzelo.

"Bilo je bezbroj nesreća u Titovoj ulici sa smrtnim ishodima, bez ikakvih naknadnih reakcija.
Stotine puta smo apelovali da se postave kamere, ležeći policajci, kao u svim uređenim gradovima, ali nikad nije bilo sluha", naveo je u svom Facebook statusu.

Za njega je, kaže, neopravdano, nelogično, neobjašnjivo postavljenje mnogobrojnih kamera na izlazima sa autoputa, nasred autoputa, a da u gradu, na najfrekventnijim ulicama nemate niti kamera, niti "ležećih policajaca"...

"Ali nažalost mi i jesmo zemlja apsurda. Pa tako umjesto da hodamo trotoarima, da majke sa djecom u kolicima idu bezbjedno trotoarima, mi hodamo kolovozom čekajući da nas auto udari, a automobili, najčešće oni skupi, "odmaraju" na trotoarima. I tako decenijama, i svakim danom sve je gore", navodi Vranić.
Dodaje da je tragično preminula djevojka, mlada doktorica, koja "je još jedna nevina žrtva pobješnjelih, bahatih tatinih i maminih sinova", bila odlična drugarica njegovih kćerki, "iz predivne porodice, predivan mladi cvijet, na početku života i karijere, koji je u trenutku nestao".

Da li smo i mi krivi, upitao je.
"Jesmo, jer nijemo sjedimo i vrtimo rulet gledajući i čekajući na kojem sljedećem imenu će se kuglica zaustaviti. Nemam riječi, duboko žalim, osjećam duboku bol i bijes, jer ne mogu ništa promijeniti.
Porodici iskreno saučešće u njihovoj neizmjernoj boli", poručio je ministar Vranić.