ko je lažov?

Vučić: Hajka se pokrenula zbog Bećirovića i Komšića. Naši kadeti nisu imali ni vojne čizme

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su sve procedure i nadležnosti poštovane u vezi sa defileom srpskih vojnih kadeta u BiH i naglasio da oni nikoga nisu mogli da ugroze.

Dodao je da se svaki dan protiv njega u regionu vodi besmislena kampanja.

"To je zbog Denisa Bećirovića i zbog Željka Komšića i svih njihovih medija koji su rekli da je Srbija krenula u agresiju poslije srpskog sabora zbog učešća kadeta Vojne akademije na memorijalnim skupovima obilježavanja tragedije srpskog naroda na Kozari", rekao je Vučić za TV Pink.

Istakao je da, nažalost, mediji nisu prenijeli kao vijest to što je i ministar spoljnih poslova BiH Elmedin Konaković potvrdio da je sve bilo u skladu sa procedurom i nadležnostima.

"Pa zato što su dva dana lagali, dva dana obmanjuju javnost, dva dana vode hajku, kako će sada da kažu, izvinite, mi smo najgori lažovi.

Svi njihovi političari, svi njihovi mediji. Znate li da smo isto tako imali te kadete i 2017. godine? Na istim tim mjestima. Imamo slike. U Češkoj, Austriji, Sjevernoj Makedoniji, Grčkoj...

To je najobičnija stvar i sitnica.

Nikom to ništa ne znači, sve procedure smo poštovali i Ministarstvu vanujskih poslova Bosne i Hercegovine uputili notu", rekao je Vučić.

Istakao je da kadeti iz Srbije nisu imali ni vojne čizme i da nisu mogli nikoga da ugroze.