predstava za narod

Vučić i Dodik se molili Bogu u crkvi zbog Rezolucije o Srebrenici 🙄

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik entiteta RS Milorad Dodik nastavili su sa svojim igrokazima i predstavama žrtve bjelosvjetske zavjere protiv Srba.

Sedmicama već obojica kukaju kako se su se najjače sile svijet udružile kako bi ‘na leđa srpskog naroda’ natovarile genocid u Srebrenici, priznavajući presude međunarodnih sudova.

Vučić i Dodik koriste svaku priliku da svoj, već vidljivi, poraz predstave kao pobjedu srpskog naroda, ako ništa onda kao ‘moralnu’.

Obojica ustvari strahuju od onoga što bi moglo uslijediti nakon usvajanja Rezolucije, pa su sad, kao veliki sekularisti, u priču odlučili uplesti i Boga.

Tako su se jučer, prije puta u New York odlučili pomoliti u crkvi, kako bi im Bog valjda pomogao u negiranju genocida u kojem je ubijeno više od 8.000 Bošnjaka.

“Prije puta u New York, gdje će u četvrtak biti održana sjednica Generalne skupštine UN na kojoj će se raspravljati o rezoluciji o Srebrenici, sa Vučićem i drugim predstavnicima Srba iz regije prisustvovao sam molitvi u Hramu Svetog Save, koju je predvodio patrijarh Porfirije”, naveo je Dodik.

Tužno je ko se i za šta sve moli Bogu.