predsjednik srbije

Vučić izjavio da čim završi s večerom, putuje u New York: Da pružim odgovor onima koji bi da optuže Srbiju


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će večeras otputovati u New York, gdje će biti održana sjednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, prije toga i Vijeća sigurnosti, vezano za rezoluciju o Srebrenici.

Vučić je to rekao na zajedničkoj konferenciji sa Oliverom Varhljijem u Beogradu kojem je zahvalio na velikoj energiji koju ulaže za unapređenje pozicije Srbije i cijelog zapadnog Balkana.

On je zahvalio Varhljiju na "preciznim riječima oko nepotrebnosti postojanja kolektivne ili nemogućnosti karakterisanja čitave jedne nacije kao kolektivnog krivca za zločine koji su počinjeni".

"Umjet ćemo to da pamtimo. Јa sad imam jednu vjerovatno lošu vijest za mene i za vas. Јa sam mislio da ću doći u Kotor, kao što sam vam rekao zajedno sa Sinišom Malim i Tanjom Miščević, ali mi je upravo dostavljena informacija da će najvjerovatnije sjednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, prije toga i Vijeća sigurnosti, biti baš u srijedu, tako da ću ja čim završimo večeru, da idem u New York, pošto onima koji bi željeli da optuže Srbiju kao genocidan narod, neko mora da pruži odgovor", rekao je Vučić.

Vučić je kazao da će da pruži odgovor onakav kakav zaslužuju.