bizarno saopćenje

Vučić izmislio, Vulin nastavio: Ono što je prije devet godina počeo Bakir sada bi da završi Konaković

Saradnja Amerike sa BIA-om aleksandar vulin drši prst na ustima portret

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin prikljčio se napadima na ministra vanjskih poslova Boyne i Hercegovine Elmedina Konakovića.

Vulićn, inače s osoba s američke crne liste, tvrdi da je "Elmedin Konaković, pozivom predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da posjeti Potočare, htio da dovrši ono što je Bakir Izetbegović započeo prije devet godina".

"Aleksandru Vučiću su ustaše ubile dedu, otac mu je izbjegao kamu u majčinom stomaku, a Aleksandra su pokušali da ubiju u Srebrenici.

Ono što je u Potočarima prije devet godina započeo Bakir Izetbegović sada bi da završi Konaković", naveo je Vulin u više nego bizarnom saopćenju.

Čovjek koga je predsjednik Repiblske Srpske imenovao za senatora u Senatu RS dodaje da je "Vučić pokazao dostojanstvo i hrabrost u Potočarima i nema razloga nikome ništa da dokazuje".

"Neka Konaković dođe u Bratunac i neka dokaže da ima bar mrvu Vučićeve hraborosti i dostojanstva. Bezbjednost među Srbima Konakoviću ja garantujem, pa pošto se svijetu obraća na srpskom, neka pokaže da ga i razumije", naveo je Vulin.

Inače, Konaković je prethodno pozvao Vučića na Generalnu skupštinu Ujedinjenih naroda u New York, kao i u Potočare na obilježavanje godišnjice genocida.

To je Vučić protumačio kao - poziv za ubistvo?