sramotno

Vučić izvrijeđao Bećirovića: Nazvao ga lažovom i falsifikatorom i rekao da je niko i ništa

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je govorio i o Sandžaku. Rekao je da se mora raditi na očuvanju mira, te da "bošnjačka braća nisu ni za ta kriva, već su natjerana da slušaju propagandu Sarajeva, kao što su morali da slušaju da je on snajperom ubijao oko Sarajeva".

"Sve je to bitangama služili da bi došli do ovoga, da bi pravili atmosferu žigosanja Srba. Svaku pruženu ruku nisu htjeli da prihvate. Nije im bilo do pijeteta, da se poklonite bošnjačkim žrtvama. Šta je smisao svega ovoga, da ukinute RS, da osudite srpski narod. Hoćete li dobiti veće žaljenje od Srba. Ne tražite to, tražite drugo, pa recite šta", kazao je Vučić.

Onda se sramotno obrušio na predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, nazvavši ga lažovom i falsifikatorom.

"Danas se pravio pametan i kazao da nije problem u Dodiku nego u Vučiću. Hvala ti na tome, ne znaš kakav si mi kompliment dao. Ja tebi taj kompliment ne mogu da dam, jer si ti niko i ništa. Ne radiš ovo ti, a ti si niko i ništa, što si uvijek i bio, osim sitnog lažova i falsifikatora. I kad pobijedite, to nisi ti ili vi, nego su to Nijemci, Englezi, oni su nešto jači od Srba, a to koliko borit ćemo se. Borit ćemo se do zadnje kapi znoja, a to vam neće biti laka borba", rekao je Vučić.