"srbi čuvaju dejton"

Vučić: Jedan dokaz da sam pucao iz snajpera, više nisam predsjednik Srbije. Da vidim hoće li sad Amerikanci da reaguju?

Aleksandar Vučić ponovo je danas govorio o "napadima na njega iz Sarajeva", odnosno komentirao one koji tvrde da je aktuelni predsjednik Srbije tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu s oružjem u rukama boravio na ratištima oko glavnog grada BiH.

"Skupili se neki pa riješili da nešto pišu. Pustite te gluposti. Neće krug 99 da ukine Republiku Srpsku", rekao je Vučić i dodao:

Ozbiljnija stvar

"Jedno je pucanje iz snajpera u Sarajevu, a druga je za mene mnogo ozbiljnija. Ovo drugo što je rekao (ministar odbrane BiH Zukan Helez, op.a.) bio je sasvim iskren.

Pitam O'Briena i sve, što niste reagovali na ovo?

Srbi hoće da čuvaju Dejtonski sporazum, a drugi viču da je loš. Jesmo to čuli? Pa ko onda urušava mir u BiH? Ko onda hoće nešto drugo u BiH osim mira i zajedničkog života?

Ja ne mislim da to hoće Bošnjaci, ali mislim da to hoće njihovo rukovodstvo i neki sa Zapada koji misle da mogu da se igraju vatrom.

On čovjek mrtav-hladan dođe i kaže mi znamo ko je pravio greške po tom pitanju…

Uz veoma slabog Miloševića ovdje, koji je u tom trenutku bio "hajde da ja ostanem na vlasti". Samo da vidim hoće li sad Amerikanci da reaguju na ovo.

On se pita

Samo jedan maleni dokaz neka pokažu da sam pucao iz snajpera, ja više nisam predsjednik Srbije. To se nikad nije dogodilo, izmislili su sve. Kao slika sa puškom.

Danas Konaković, ministar vanjskih poslova BiH, saopćava da sve što je Srbija uradila, uradila je u skladu sa svim procedurama i zakonima. Tu vijest niste vidjeli. Dva dana su lagali i obmanjivali javnost.

Samo je važno voditi kampanju protiv Srba. Nama ne radite ništa, što to radite Bošnjacima, svom narodu koji tjerate da mrzi nekoga bez ikakvog razloga?", upitao je Vučić, prenosi Kurir.