politički motivi

Vučić krenuo u obračun. Uhapšen predsjednik Vojnog sindikata Srbije, privode se i mnogi drugi

Srbijanska policija privela je u utorak predsjednika Vojnog sindikata Srbije Novicu Antića i više članova i funkcionera tog sindikata zbog navodne pronevjere u sindikatu.

Advokat tog sindikata Siniša Lunić smatra da je akcija protiv čelnika Vojnog sindikata "u biti politička".

Brat uhapšenog, Vaso Antić, kazao je da je jutros u šest sati izvršen  pretres u Antićevoj porodičnoj kući u Kragujevcu i to na temelju navodne pronevjere u sindikatu.

"Nije samo Novica u pitanju, još uvijek se ne zna tačan broj ljudi koji su širom Srbije privedeni. Svima su oduzeti telefoni, prijenosna računala, sve što je vezano za sindikat, iako koliko vidim oduzimaju se i druge stvari koje nemaju veze s tim predmetom", rekao je Vaso Antić u izjavi za Betu.

Vojni sindikat Srbije početkom februara u Beogradu predao je zahtjev za hitan sastanak sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem zbog nagomilavanja problema profesionalnih vojnika i "krize" u odnosima s čelnicima srbijanskog Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Antić je tada rekao novinarima da pritisci na taj sindikat dolaze od Vojno sigurnosne agencije, srbijanskog Ministarstva odbrane i Glavnog štaba Vojske Srbije.