Region

Vučić: Nikada i nikome više se nećemo izvinjavati

Nikada više nećemo se za srpsku trobojku nikome izvinjavati. Nosićemo je ponosno od Australije do Јužne Amerike, da nosimo srpsko ime i prezime, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, prilikom obraćanja na centralnoj manifestaciji u Beogradu posvećenoj obilježavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

– Hvala našim precima, junacima Kolubare, Cera, Soluna….Sloboda Srbije i srpskog naroda nije imala cijenu, ginuli su barjaktari, ali su zastave preživjele. Upravo zbog njih obilježavamo današnji praznik, možda i najvažniji, ko smo, odakle smo i gdje idemo – naglasio je Vučić.

On je poručio da je ovaj datum zasnovan na zajedničkoj patnji.

– Uz čuveni poklič vojvode Mišića: Braćo, ne stajte do Srbije! Imamo pravo na dostojanstvo, na sjećanje, pravo da sami odlučimo kada ćemo i šta da zaboravimo, i sebi i drugima – podvukao je Vučić, prenosi RTRS.

PROČITAJTE  Turković: Srbija ne pokazuje spremnost i namjeru da sarađuje sa Bosnom i Hercegovinom

Јoš jednom je ponovio značaj slobode.

– Robovi su uvijek isti, jer su porobljeni, a slobodni ljudi su različiti, upravo zato što su slobodni. Naši neprijatelji kažu da smo izmislili našu historiju, jer smo se dodvoravali drugima. Tolike žrtve smo podnijeli da ugledamo svjetlo slobode. Zaboravljajući na svoju slavnu historiju i naše vođe, vladike, kneževe, junake i narod. I večeras očekuju da im se izvinjavamo. Nećemo više – zaključio je Vučić.Povezani postovi: