frapiran reakcijama 🙄

Vučić: Ovo što smo gledali iz Sarajeva je jeziva kampanja, bukvalno širenje mržnje. A svemu su kumovale službe

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naprosto je frapiran porukama koje je čuo posljednjih dana iz Sarajeva.

Naime, Vučiću nije jasno zašto neko propituje paradiranje Vojske Srbije po Prijedoru i Bratuncu te ja kazao da je Sarajevo vodilo 'prljavu kampanju' protiv Srbije.

On je kazao da je to bilo "bukvalno širenje mržnje".

Dalje je kazaao da je ta "jeziva kampanja" u Sarajevu i BiH organizirana uz podršku nekih drugih službi, a protiv onih koji predstavljaju Srbiju. A da bi se sve završilo time da su ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković i ministar odbrane Zukan Helez rekli da je sve urađeno u skladu sa procedurama.

Govoreći o dolasku kadeta Srbije u Prijedor na obilježavanju 82 godine od Bitke na Kozari na Mrakovici, Vučić je podsjetio da je to organizovano čitavu deceniju, svake godine, i zapitao zbog čega je sada bila potrebna takva kampanja iz BiH.

"Čak i vaši mediji su to radili u Beogradu, želeći da nas predstave kao militaristički nastrojene i kao neke koji žele da osvajaju po regionu", rekao je Vučić.

Povodom izjave Veslija Klarka da Vučić želi da razbije BiH i uzme sjever Kosova, kao i američkog predsjednika Joa Bidena kako je NATO bombardovanje SR Jugoslavije 1999. godine spriječilo etničko čišćenje na ovim prostorima, Vučić je ocijenio da su oni prilično nemoćni u svojoj mržnji i lošem odnosu prema Srbiji.

Vučić je naglasio da Srbija ne želi nikoga da osvaja.