kuka gdje stigne

Vučić u Kotoru pita Crnogorce: Kakav je smisao Rezolucije o Srebrenici? Kažete nije nametanje krivice, a nego šta je?

(Foto: Vijesti.me)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, po dolasku na Samit lidera Zapadnog Balkana u Kotor, da nema nikavu poruku za Crnu Goru kada je riječ o usvajanju rezolucije o genocidu u Srebrenici, prenosi RTCG.

"Oni donose odluku kako će da se postave o tim pitanjima. Mi znamo kakva je naša poruka. Pitanje je kakav je smisao rezolucije.

Kažete nije nametanje kolektivne krivice. A nego šta je? Pošto je individualna krivica već određena. Svako neka radi u skladu sa tim, a mi ćemo se ponašati u skladu sa odlukom“, istakao je Vučić.

Samit u Kotoru otvorio je jutros premijer Crne Gore Milojko Spajić, koji je poželio dobrodošlicu liderima Zapadnog Balkana.

Samit se organizira pod sloganom „Jedan region, zajednička vizija” (One region, common vision).

Na događaj su, osim lidera i ministara iz zemalja regiona, pozvane i partnerske organizacije, kao što su Savjet za regionalnu saradnju, Evropska banka za obnovu i razvoj, Evropska investiciona banka, Svjetska banka, Transportna zajednica, Atlantski savez, Energetska zajednica, Fondacija za otvoreno društvo, ReSPA, GIZ, visoki predstavnici Evropske komisije i drugi.

Sastanku lidera regiona će prisustvovati evropski komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelyi i pomoćnik američkog državnog sekretara zadužen za Evropu i Evroaziju James O'Brian.