Region

Vučićev četnik poručio Srbima koji ljetuju u Hrvatskoj: Želim vam slomljen automobil i probušene gume

Vladimir Đukanović, istaknuti član Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića te član srbijanskog parlamenta, poželio je na Twitteru, a to su prenijeli srpski mediji, onima koji ljetuju u Hrvatskoj, brojne neugodnosti.

“Svima vama koji u Hrvatskoj sunčate stražnjicu, iskreno želim slomljen automobil i probušene gume, šamar ili udarac u stražnjicu, iznervirane konobare koji vas ignoriraju, najgori arsenal uvreda i prijetnji … Svi se sramite koliko ste bezosjećajni!!”

Njegov tvit izazvao je. naravno lavinu komentara.

Inače, Vladimir Đukanović nije bilo kakav zagovornik velikosrpske, četničke ideologije. On je visoko pozicioniran član Narodne skupštine Srbije od 2014., bio je politički komentator i voditelj jedne radio emisije. U politiku je ušao kao član ekstremno desne Srpske radikalne stranke, a kad se ona raspala 2008., učlanio se u Vučićevu Srpsku naprednu stranku.

Na parlamentarnim izborima 2016. i 2020. Đukanović je bio pri vrhu Vučićevih stranačkih lista, a od 2016–20. bio je član parlamentarnog odbora za odbranu i unutrašnju politiku, odbora za kontrolu službi sigurnosti te član srbijanske delegacije u Parlamentarnoj skupštini NATO-a.
Dan uoči proslave operacije Oluja, na kojoj je kao predstavnik Srba u Hrvatskoj bio potpredsjednik Vlade Boris Milošević, Đukanović je objavio na Twitteru: “Pre ili kasnije u Dalmaciji će biti srpska zastava. Živela Republika Srpska Krajina.”