Region

Vučićev omiljeni voditelj i režiser “Dare” šokirali bolesnim izjavama: Logor Omarska je bio otvoren, onaj mršavi je bio propaganda

Srbijanski voditelj Milomir Marić ponovo je šokirao svojim poremećenim, četničko-propagandnim i kretenskim izjavama.

On je u svojoj emisiji Ćirila, koja je jedna od omiljenih predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i vođe radikala Vojislava Šešelja, govorio o filmu "Dara iz Jasenovca" i tom prilikom spomenuo i logore u BiH u kojima je VRS mučila uglavnom Bošnjake.

Gost mu je bio režiser "Dare" Predrag Antonijević.

"Otkrivanjem logora u okolini Prijedora cjelokupna svjetska propaganda je htjela da dokaže pojavili su se nacisti novog doba i to su Srbi, iako je taj logor Omarska...", rekao je Marić kada ga je pokušao prekinuti Antonijević:

"Onaj što je s tuberkolozom bio mršav, je li tako?, pitao je Antonijević.

"To je bilo otvoreno, oni su mogli da izađu iz tog logora kad god hoće, to je bio sabirni logor da se sklone, da ih neko ne ubije. Oni su njih poslije nahranili, odveli su onog mršavog, prikazivali su ga u cirkusu u Evropi, e to je njihova propaganda", naveo je Marić.

Govorili su o logoru Omarska, gdje je prema procjenama, ubijeno oko 600 ljudi. Na teritoriji Prijedora ubijeno je više od 3.000 Bošnjaka.

Pogledajte video :