trebinjski rivali

Vukanović napao Ćurića: Uzeli ste kredit, a nije napravljen ni metar aerodroma ni metar obilaznice. Gdje su pare?

Današnju konferenciju za novinare gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića obilježio je verbalni okršaj sa opozicionim poslanikom u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojšom Vukanovićem.

Do rasprave je došlo na konferenciji tokom pauze na sjednici Skupštine grada, na čiji je dnevni red uvrštena i tačka o prijedlozima odluka o dugoročnom kreditnom zaduženju i o uslovima i načinima javne prodaje nepokretnosti u svojini grada, na prijedlog gradonačelnika.

Svjetska banka

Ćurić je govorio da je kredit kod Svjetske banke od pet miliona KM namijenjen za rješavanje problema fekalne i kišne kanalizacije za naselja Gučina i Police.

Dodao je da će sredstva iz drugog kreditnog zaduženja biti usmjerena za popločavanje Starog grada, učešće u izgradnji infrastrukture za novu bolnicu i slične projekte, prenosi RTRS.

Nakon toga došlo je do verbalnog sukoba sa Vukanovićem, koji je pitao za šta je utrošen novac od prethodnog zaduženja.

"Prošli kredit ste uzeli za istočnu obilaznicu i za aerodrom. Nije napravljen metar aerodroma, niti metar obilaznice, gdje su pare?", upitao je Vukanović.

Ćurić je rekao da je Grad Trebinje uložio oko milion KM u eksproprijaciju za istočnu obilaznicu, poručujući Vukanoviću da bi trebalo da ga bude sramota zbog svega izgovorenog.

Neće u avion

"Ja se ne bih mogao od sramote okupati na bazenu šta ste sve pričali. O obilaznici, o Čemernu… Pa Vi ste rekli da nećete nikada proći Čemernom, prolazite li Čemernom? Kako vas nije sramota?

Treba da vas bude sramota. Ja kada bih rekao da nešto neću nikada da uradim, ja to ne bih uradio po cijenu gaženja riječi. Ako se izgradi aerodrom, jel` se nećete nikada voziti avionom?", rekao je Ćurić.

Vukanović je odgovorio:

"Naravno da neću".