Uoči ročišta

Vulić: Pokušavaju političku likvidaciju Milorada Dodika i RS

Na sutrašnjem ročištu bi se predsjednik RS Milorad Dodik i v.d. direktora "Službenog glasnika" Miloš Lukić trebalo da se izjasne o krivici po optužnici za nepoštovanje odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta
Sanja Vulić, NATO pomoć, NATO

Šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić komentirala je će sudski proces protiv Milorada Dodika i Miloša Lukića koji počinje sutra.

"Sudski proces koji se vodi Sud BiH je abnormalna situacija. Do sada nikada nije viđeno u postdejtonskoj BiH da sudite nekome ko je radio svoj posao", kazala je Vulić za RTRS.

Ona je optužila dio međunarodne zajednice i kako je kazala, sarajevsku politiku, da pokušavaju političku likvidaciju Milorada Dodika, ali i likvidaciju RS.

"Dugo vremena pokušavaju da odstrane Dodika sa političke scene. Kada su uvidjeli da je to nemoguće i da uživa ogromno povjerenje građana, počeli su da jurišaju na nešto što ne postoji a to je termin "državna imovina", oručila je Vulić.

A onda je zaprijetila, kazavši da će bilo kakva osuđujuća presuda u ovom slučaju značiti da neće biti ni BiH.

Na sutrašnjem ročištu bi se predsjednik RS Milorad Dodik i v.d. direktora "Službenog glasnika" Miloš Lukić trebalo da se izjasne o krivici po optužnici za nepoštovanje odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta.