Region

Vulin: Ugljanina liječiti ili uhapsiti

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin ocijenio je da se sa nošenjem maski povećao i broj smrtnih slučajeva, prenosi RTS.

“Tek kada su počele maske da se koriste povećao se broj smrtnosti. A zašto? Možda je neko u tim maskama, na svaku stotu stavio malo virusa ili nekog bojnog otrova i napravio nam problem ovdje”, rekao je Ugljanin.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin je povodom toga ocijenio da Ugljanin širi “teorije zavjere” i da ga zbog tih izjava treba “ili liječiti ili uhapsiti”.

“Poslije napada na Srbiju, pokušaja da zavadi Bošnjake i Srbe, laži o Vojsci Srbije, Ugljanin je počeo da širi teorije zavjere i da ubjeđuje ljude da ne nose maske… Njegove budalaštine mogu da ugroze živote, a to više nije samo stvar njegove neodgovornosti. Ugljanina ili liječite ili hapsite”, poručio je u saopćenju Vulin.

Ugljanin je tokom konferencije za medije o epidemiji koronavirusa dodao da ne vjeruje ni Vladi ni kriznim štabovima, jer “nemaju dokaz za ono što su rekli”.

“Mi školovani ljudi, koji imamo i ljudsko opće znanje i medicinsko znanje, imamo mnogo pitanja. Ja imam bar 20 pitanja vezanih za masku da bih je stavio na usta. Neću ništa na svoja usta što može da ugrozi moj život i da smanji ventilaciju pluća. Ko je taj ko meni može da naredi da stavim masku na usta”, upitao je Ugljanin, inače stomatolog po obrazovanju.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare