sarajevo

XXI Međuanrodni plivački miting „Sarajevu s ljubavlju 2024“: Avdić i Hasibović najbolji

Proteklog vikenda u Sarajevu, na Olimpijskom bazenu Otoka, održan je XXI Međunarodni plivački miting „Sarajevu s ljubavlju“. Na ovom renomiranom takmičenju koje se tradicionalno organizira povodom 6. aprila, Dana Grada Sarajeva, učestvovalo je više od 400 plivačica i plivača iz 30-tak klubova koji su došli iz Nizozemske, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Organizator ovog prestižnog takmičenja bio je Plivački klub Bosna Sarajevo. Miting je održan uz podršku Grada Sarajeva, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajavo, te Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Najuspješniji takmičari po zbiru dva najvrijednija rezultata bili su Iman Avdić (Sport Time) u ženskoj i Dino Hasibović Sirotanović (Bosna Sarajevo), u muškoj konkurenciji. Pehare za najbolje po kategorijama u muškoj konkurenciji osvojili: Arian Kadić (Sport Time), Martin Ćirković (Dinamo Pančevo), Sami Burazerović (Sharks), Mak Butmir (GKVS), dok su najbolje u ženskoj konkurenciji po kategorijama bile: Iman Avdić (Sport Time), Emina Čajić (GKVS), Zerina Vrabac (Sport Time), Katarina Đurašković ( Budvanska Rivijera Budva) i Klara Drlja (Orka Mostar).

Na mitingu je oboreno i nekoliko državnih rekorda. Ženska štafeta Sport Time u sastavu Avdić, Vrabac, Hrustemović i Gušić postavila je novi državni rekord u apsolutnoj kategoriji u disciplini 4x100m slobodno, dok je Samir Burazerović (Sharks) postavio novi državni rekord u disciplini 100 m delfin u kategoriji dječaka do 14 godina. Plivačica Jana Borović (Budvaska Rivijera) postavila je novi državni rekord Crne Gore u disciplini 100 m leđno.