Nekadašnji broj 1

Za Murrayja je Nole ispred Rafe i Rogera: Oni nisu igrali ovako s 36 godina

Mnogo se poslednjih sedmica govori o činjenici da je Novak Đoković titulom na US openu "zacementirao" status najuspješnijeg tenisera u historiji, a možda i više o reakcijama Rafaela Nadala povodm Novakove 24. Grend slem titule.

O Đokoviću je u superlativu govorio i njegov veliki rival, ali i prijatelj – Škot Andy Murray. Nekadašnji prvi igrač svijeta uporedio je kraj karijera koje su imali Nadal i Federer sa onim što trenutno ostvaruje Đoković.

"Ono što je Novak postigao na US openu i tokom cijele godine je nevjerovatno, da fizički to i dalje radi sa 36 godina je vrlo impresivno. Motivacija i želja koju donosi zaista su nevjerovatni, briljantni. Roger i Rafa su imali duge karijere, ali nijedan od njih nije u ovoj fazi karijere igrao kao Novak tako konstantno“, izjavio je Andy Murray, trenutno 41. igrač ATP liste, prenosi Sport klub.

Murray trenutno nastupa na ATP turniru u Džuhaiju, a u drugom kolu očekuje ga duel sa Aslanom Karacevom. Đoković, po svemu sudeći, neće igrati do kraja oktobra poslije uspješnog nastupa sa reprezentacijom Srbije na Dejvis kupu u Valensiji.