SAMED BAŽDAR

Zaludio pola Beograda, vodi ga najmoćnija žena u fudbalu i bira između BiH i Srbije

Fudbaleri Partizana pobedili su Radnik u Surdulici rezultatom 2:1 u meču 22. kola Superlige Srbije i time osigurali ostanak na čelu tabele i poslije ovog vikenda.

Važan trijumf crno-bijelima protiv posljednjeplasiranog tima lige donijeli su kapiten Svetozar Marković u 70. i mladi napadač Samed Baždar u drugoj minuti nadoknade, koji je istakao kako želi titulu sa Partizanom.

"Želio sam, trudio sam se i znao sam da će doći kada bude trebalo. Ne bih komentarisao sebe, to bih prepustio drugima, ali naravno da iz utakmice u utakmicu sve više osećam zrelost. To je normalno za mlade igrače. Nije lako nekada ih 'istrpiti', ali ako su pravi, moraju da pokažu kvalitet. Važno je da taj sam igrač želi da napreduje i onda sve dođe na svoje. Svaki dan je novi cilj i nova pobjeda."

Boždar je igrao za omladinske selekcije Srbije, ali za U21 reprezentaciju još nije debitivao. Zanimljivo je da ima pravo nastupa i za reprezentaciju BiH pošto ima pasoš naše zemlje.

Do sada je obično BiH ostajala bez igrača koji su imali pravo nastupa za Srbiju.

A da ima vezu sa BiH pokazuje i njegov status na Faebooku prije nekoliko godina kada je otvoreno navijao za Zmajeve.

Zanimljivo, Pazarca zastupa Rafaela Pimenta, advokatica koja je naslijedila carstvo pokojnog Mina Raiole. Za nju kažu da je najmoćnija žena u svijetu fudbala.