MOGUĆNOST ZAJEDNIČKE SARADNJE

Zapovjednik EUFOR-a posjetio nadbiskupa Vukšića

Zapovjednik EUFOR-a u BiH general Laszlo Sticz posjetio je u srijedu u Nadbiskupskoj rezidenciji u Sarajevu vrhbosanskog nadbiskupa metropolitu i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomu Vukšića.

Sugovornici su izrazili radost zbog prvog zajedničkog susreta otkako je general Sticz preuzeo službu zapovjednika EUFOR-a početkom ove godine, prenosi Katolička novinska agencija.

Zahvaljujući mu na dolasku mons. Vukšić upoznao je svog gosta kako je on, uz službu vrhbosanskog nadbiskupa, isto tako od 2011. i vojni biskup te da zajedno sa svojim saradnicima brine za dušobrižništvo katolika u Oružanim snagama u BiH.

General Sticz nadalje je istaknuo kako su osnovni principi njegovog djelovanja u Bosni i Hercegovini nepristranost i jedinstvo nastupa. U tom smislu sugovornici su razgovarali o mogućnostima zajedničke saradnje u dušobrižništvu za vojnike katolike koji djeluju u Oružanim snagama BiH i onih katolika koji su u sklopu EUFOR-a.

Na kraju je vrhbosanski nadbiskup zahvalio misiji EUFOR-a što su u zaštiti mira te je ocijenio njihovu ulogu izuzetno potrebnom i korisnom.