IZBORNA KAMPANJA U SRBIJI

Žarko Korać: Vučić je zabrinut, snimak koji je dobio opozicionar to dokazuje

Za jednog opozicion političara je rekao da takve prljave stvari radi da on to kao predsjednik ne smije reći, da bi taj opozicioner sutradan dobio anonimnu snimku svog seksa s, pretpostavlja se, vlastitom ženom

Žarko Korać, bivši potpredsjednik vlade Zorana Đinđića, komentarisao je predstojeće izbore u Srbiji. Kaže da je kampanja sve prljavija.

"Ovo što Vučić radi je protivno Ustavu, on više nije predsjednik svoje stranke pa se postavlja pitanje zašto je u kampanji stranke čiji nije predsjednik. On čini nešto što do sada nije radio, on dijeli novac, svakom srednjoškolcu nešto manje od 100 eura, penzionerima 170 eura, a mnoge penzije su manje, i socijalnim slučajevima 90 eura. Niko ne zna kako jer on više nije predsjednik Vlade", prenosi Index.

"Ono što kampanju čini prljavijom jest to da Vučić prelazi na lične napade. Za jednog suca koji je kritičan prema njemu kaže da nikada nije ni jednim SMS-om pomagao jednom djetetu. On to može znati samo ako državne sigurnosne službe prate ljude.

Za jednog opozicion političara je rekao da takve prljave stvari radi da on to kao predsjednik ne smije reći, da bi taj opozicioner sutradan dobio anonimnu snimku svog seksa s, pretpostavlja se, vlastitom ženom", dodao je.

Vučić je zabrinut

To je, smatra Korać, pokazatelj da je Vučić zabrinut. "Na izbore izlazi u velikoj političkoj defanzivi. U vanjskoj politici je napravio veliku grešku jer posljednje što EU želi jest rat na Kosovu. On je znao što se tamo događa i znao je za teroristički čin. On pokušava dobiti ove izbore i Zapadu poslati poruku – možda me ne volite, ali ja sam jedini s kojim možete pregovarati", naveo je.

Tvrdi da će Vučić vjerojatno izgubiti Beograd. "On čini sve što može, dijeli novce, najprimitivnije vrijeđa kritičare, on je izbezumljen u strahu da bi ove izbore mogao izgubiti. Zašto je on svoj život vezao za vlast, meni to kao psihologu nije jasno", rekao je.

Dodaje da Vučić teroriše političku scenu u Srbiji. "Svako ko je protiv njega je odmah i protivnik Srbije. On pred građane Srbije stavlja izbor - ili ja ili neko ko će uništiti Srbiju", kazao je Korać.

"Kina ga financira"

"Vidjeli ste da pravi autoput, ali nikada nam nije rekao koliko smo za to dužni Kini. Jer to su sve dogovori s Kinom koji se rade bez tendera jer mi nismo u EU pa ne moramo ni imati tendere. I nedavno je bio u Kini i hvalio se da je dobio velike zajmove. Dakle, Kina ga financira", rekao je.

Dodao je da će i ovo dijeljenje novca građanima donijeti veliku financijsku rupu. "Pa ko još dijeli pare učenicima. Niko u Srbiji gotovo ni ne zna da imamo jednu od najvećih inflacija u Evropi, imamo veću inflaciju nego Ukrajina koja je u ratu", napomenuo je Korać.