suknja sa špice

Zaštitni modni znak Carrie Bradshaw prodaje se na aukciji

Aukcija će se održati 18. januara u aukcijskoj kući "Julien's Auctions"

Kratka baletska bijela suknja od tila u kojoj se Carrie Bradshaw, glavna junakinja poznate serije "Seks i grad", pojavljuje u legendarnoj uvodnoj špici, bit će u ponudi na aukciji u Kaliforniji sljedeće sedmice. Procjenjuje se da će da se proda za između 8 i 12 hiljada dolara, ali veliki ljubitelji serije vjeruju da će dostići mnogo višu cijenu.

Iako možda niste gledali seriju "Seks i grad", sigurno vam je poznata uvodna špica u kojoj Carrie Bradshaw, koju tumači Sarah Jessica Parker, hoda ulicom New Yorka, posmatra reklamu za svoju kolumnu na autobusu, ali je on na kraju poprska. Jedan od glavnih "aktera" u ovoj sceni je njena baletska bijela suknja od tila, koja vizuelno privlači pažnju i decenijama predstavlja jedan od najpoznatijih modnih simbola serije, ali i popularne kulture.

Aukcija će se održati 18. januara u aukcijskoj kući "Julien's Auctions", u kojoj je prošlog mjeseca prodata haljina princeze Diane za rekordnu cijenu. Pored suknje, u ponudi će biti i odjevni komadi glumica kao što su Audrey Hepburn, Elisabeth Taylor i mnoge druge.