Vijesti

Zašto je crkva u Konjević Polju srušena, a ne izmještena? Iza dobro osmišljenog paklenog plana stoji beščašće Milorada Dodika

Nakon rušenja crkve u dvorištu nane Fate Orlović u Konjević Polju mnogi su se pitali zašto je to moralo biti tako. Čak su, istini za volju, i mnogim Bošnjacima prizori rušenja bili nimalo ugodni za gledanje, ali jedan status čovjeka iz Bosanske Dubice koji danas živi u Vankuveru Nihada Krupića, najbolje pokazuje skrivene namjere. Status je postao viralan i izazvao je mnoge komentare. Zašto je to moralo tako i zašto baš sad.

Iza svega, sve su prilike, krije se beščašće Milorada Dodika…

“CRKVA NIJE TREBALA BITI SRUŠENA Nego premještena iz dvorišta nane Fate.

Bager koji je rušio crkvu na ovakav način novoj srpskoj generaciji (zbog koje je kao i stvorena RS na kostima Bošnjaka) ovaj današnji čin je sigurno donio utisak žrtve, a ne propasti jedne zločinačke politike ubijanja, protjerivanja, zatvaranja, silovanja i hajdučije najgore vrste.

PROČITAJTE  Predstavljena brošura 'Društvene mreže i novinarstvo u BiH'

Bogohuljenje je napraviti Božiju kuću na zemlji koja nije blagoslovljena od vlasnika. To nema veze sa vjerom, nego sa nacionalnim pokretom i ideologijom. A sada rušenje crkve na ovakav način kod vjernika izaziva tugu. Svaka cigla, crijep, prozor, vrata i dasku ove crkve se trebalo izdvojiti i prebaciti na drugo mjesto i ponovo izgraditi.

Onaj ko je onda naredio gradnju, a sada i rušenje (radi se o istoj politici) na ovakav način je zlotvor najveće vrste. Bilo je dosta vremena da se crkva rukom premjesti, a ne bagerom sruši. Međutim, nema tu savjesti kod takvih ljudi, vjerujem da su odluku za rušenje ove crkve na ovakav način donijeli isti oni koji su naređivali i učestvovali u rušenju blizu hiljadu džamija u Bosni i Hercegovini. Kod njih ne postoji osjećaj za Bogom i ljudskim dostojanstvom. Oni su obilježili zločinom najtežu eru na našim prostoru. Ne radujem se nimalo gledajući slike srušene crkve u avliji Fate Orlović, naše majke heroine.”, stoji u odličnom statusu.

PROČITAJTE  Bitka nane Fate tek kreće: Rušenje crkve bio je prvi korak, sad slijedi tužba protiv RS


Povezani postovi: